World Beer Cup 2010

Urmaresc de ceva vreme World Beer Cup . Dupa parerea mea, si nu numai, este una din cele mai puternice competitii de profil din lume. Aceasta competitie are loc din 2004 si este organizata de o federatie internationala a asociatiilor producatorilor de bere, dar si a degustatorilor de bere.

Competitia fiind una deschisa, pe langa marii producatori se inscriu si berari independenti. Acestia din urma se bat de la egal al egal cu gigantii, si nu de putine ori, sunt cei care castiga la capitolul calitate.

Si anul acesta caimacul a fost luat de americani, insa au fost si cateva surprize, cel putin pentru mine. Aici ma refer la rusii de la Baltika, ce s-au pozitionat pe locul 2 in categoria berilor de tip sud-german, Hefeweizen/Hefeweissbier,  cu Baltika No.8. La noi aceast fel de bere este cunoscut ca fiind “nefiltrata” si atat. Am avut ocazia sa degust o Baltika 5 si nu a fost chiar asa grozava, dar se pare ca la numarul 8 au dat lovitura.

Din Romania au participat Heineken Romania SA si Ursus Breweries , insa nu am detalii cu ce berii, iar numele lor nu se regasesc printre castigatori.

Dat fiind ca au fost 90 de categorii in competitie, nu voi copia lista de castigatori aici, dar puteti sa o cititi aici . Nu de alta, dar in concedii poate aveti ocazia sa aveti pentru degustare macar un castigator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.