Winter Beer (bere de iarna)

Winter Beer (Bere de iarna) este tipul de bere care isi face aparitia in puburi de la sfarsitul lui octobrie pana in martie.  Bere de iarna este numita si berea de sarbatori deaorece se obisnuieste sa fie preparata pentru a fi consumata in aceasta perioada a anului.

Este bine de stiut ca berea mai sus amintita nu este o inventie moderna, o gaselnita a oamnilor din marketingul de azi. In perioana europei pagane era preparata o bere pentru celebrarea solstitiului de iarna. Din cauza ca deja era mai frig se prefa ca berea sa contina mai mult alcool decat berea consumata vara. Mai tarziu, manastirile in care era fabricata berea au creat un anume tip de bere pentru pelerinii prezenti la celebrarea Craciunului.[ad]

Berea de iarna nu se incadreaza intr-un stil anume insa toate au o concentratie de alcool peste medie. Din aceasta cauza sunt preferate stilurile de bere: ale veche, strog ale, barleywine si strong lager. O bere cu peste 6,5-7% volum alcool se consuma la temperatura de 7-10 grade celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.