Reinheitsgebot – Legea Germana a Puritatii

ReinheitsgebotLegea Germana a Puritatii sau Legea Bavariana a Puritatii a fost promulgata in Bavaria pe 23 aprilie 1516 si este cea mai vehe directiva privind protectia consumatorului de bere.

In textul initial era prevazut ca la producerea de bere se foloseste doar apa, orz si hamei. Astazi Reinheitsgebot nu mai face parte in aceeasi forma din legislatia germana fiind inlocuita in 1993 de Vorläufiges Deutsches Biergesetz

Initial nici drojdia de bere nu era mentionata si numai abia dupa anul 1800 cand Luis Pasteur a descoperit micro-organismale ce duc la fermentare. Asta nu inseamna ca berea germana nu fermenta cu drojdie. Pur si simplu aceste microorganisme se gaseau in butoaiele cu must de bere puse la fermentat.
[ad]
Germanii sunt foarte mandrii de aceasta lege si cu toate ca standardele europene le permit producatorilor sa mai adauge si alte ingrediente  ei respecta traditia. Belgienii,  la multe beri adauga ierburi, fructe si alte cereale, iar romanii de la Timisoareana adauga porumb ingrediente ce berarii germanii nu le concep intr-o bere.

Binenteles ca Legea nu a scapat de critici chia in tara ei si au fost cazuri de incalcare a acesteia si de incercare de modificare a acesteia in urma unor procese impotriva statului.

One thought on “Reinheitsgebot – Legea Germana a Puritatii

  1. Pingback: vehe - StartTags.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.