Paharul de bere trebuie sa fie curat

murdarDe ce trebuie sa fie paharul de bere curat? Chiar conteaza?

Ei bine sa incepem cu opusul. Ai avut nefericita ocazie sa bei berea dintr-un pahar pe peretii caruia puteai sa observi spuma uscata de la berea de mai devreme? Paharul pentru bere dupa ce a fost spalat si uscat  nu a fost sters de sarurile depuse si mai tarziu cand turnai berea era putin albicios?

A mai avut acelasi gust berea ta? Sigur NU!

De ce? Pentru ca pelicula de depuneri de pe peretii paharului dau voie CO2-ului sa se risipeasca cat mai uniform in bere. Bulele vor ramane mai mult timp pe peretii paharului, restu berii “trezindu-se” prea repede, iar spuma se va dizolva rapid.

Exista 3 cauze foarte intalnite pentru murdarirea paharelor:

 • Amprentele. Este mai comod prinderea unui pahar cu mana in interior , insa nu si recomandat, deoarece grasimea de pe varful degetelor se va prelinge in pahar.
 • Cocktailuri cu lapte sau pinacolada sau chiar laptele simplu. Densitatea diferita, continutul mare de grasimi al abauturilor amintite, vor face mai dificila spalarea paharelor
 • Nespalarea paharului de bere. Nu lasa prea mult paharul de bere sa se usuce cu restul de bere in el. Nici daca ai baut bere si observi ca incepe sa se usuce.

Fie ca vorbim de halba, pint, pocal sau un simplu pahar acestea trebuie sa fie bine curatate. Cum? Se spala cu apa cu detergent, apoi se limpezesc in apa curata. Daca¬† nu serviti berea din ele cat inca sunt “lacrimande” paharele dupa clatire, este recomandat ca dupa uscare sa le stergeti in interior cu un stergar curat.

Cel mai important este sa pastrati paharul de bere doar pentru bere. Noroc!

sursa foto

6 thoughts on “Paharul de bere trebuie sa fie curat

 1. Traduceri autorizate

  e incredibil cate lucruri se pot scrie despre bere. recunosc: initial am intrat pe blog doar ca sa fac rost de ceva linkuri. am ajuns insa sa citesc chiar si posturile vechi. e un amestec de “interesant” si “amuzant” care te prinde. felicitari!

 2. admin Post author

  De obicei sterg comentariile care sunt clar link building’.Pentru ca ai recunoscut asta si in plus mai revii ca sa mai si citesti blogu’ te premiez cu un “approve”

 3. bruno

  In general chelnerii nu inteleg de ce exista mai multe forme de pahar pentru bere. Habar n-au ca exista bere cu aroma in spuma si bere cu aroma in lichid, deci nu ma astept sa mai si spele paharele cum trebuie.

 4. admin Post author

  Ai dreptate Bruno. Tocmai asta e problema. Chelnerii pe la noi nu au treaba cu servitul in general. Daca le ceri parerea despre ce bautura sa alegi la o mancare… mai bine nu

 5. bruno

  Nu vreau sa fiu snob, dar lumea nu prea stie sa bea bere. In general se merge pe idea “ieftin si mult”. Poate merge sa cumperi “bere la metru”, dar bere la “galeata”? Te trezesti cu 15 litri de bere si un polonic (nu dau numele localului). O fi bine, o fi rau? Daca paharul nu e spalat, ce parere ai de o galeata intreaga?

 6. admin Post author

  Nu esti snob deloc.
  Faptul ca dai 7 lei pe o sticla de 2 litri de pisat sifonat, in loc sa savurezi o sticla de bere de top.
  Ca la orice se prefera cantitate in locul calitatii. Suntem in primii 10 in UE la baut bere, cantitativ pe cap de locuitor, insa la calitatea berii consumate….
  Cred ca a ramas de pe vremuri: sa dam tari peste cap cat mai multi litri de bere la hectar.
  Concluzie: cred ca romanului mai mult ii place sa se pise decat sa bea bere!

Leave a Reply

Your email address will not be published.