Mythos Lager

Marturisesc ca n-as sti ce sa spun despre avantul industriei grecesti de bere, dar cred ca ceva traditie exista, mai ales ca grecii sunt un popor care nu prea se lasa mai prejos decat altii. Cunoscutii mi-au recomandat Mythos ca pe un lager acceptabil. Acceptabil? Ma gandesc ca Lager-ul e o familie unitara de gust iar componentele nu pot fi categoric diferite unele de altele. Mythos nu e total aparte, inscriindu-se in media gusturilor care nu prea te fac sa tresari. Are o istorie relativ noua, din 1997 in portofoliul grupului Carlsberg. Are o prezentare incarcata dupa mine, cu o emblema ovala cu spice de orz… asa le-a placut lor. Sticla e in schimb austera, mai degraba traditionalista. In orice caz, spune destule despre Grecia.

Producator: Mythos Brewery, Salonic, Grecia / Carlsberg Group

Stil: lager

ABV: 5%

Culoare: galben sau auriu clar. Carbonatie medie. Spuma densa cu perle mici, destul de rezistenta, cu slabe urme de dantela la disipare.

Parfum: intens, putin intepator (dupa nasul meu) de malt cu hamei si cu ceva graunte, favorizand hameiul in cele din urma.

Gust: corp mediu, structurat, amarui in prima instanta cu prevalenta hameiului (un gust comun pentru lager) echilibrat, formand un amestec destul de interesant de malt, hamei si  un iz de cereale dulcege. Finish amarui ca o prelungire a senzatiei dinaintea inghitirii, putin indoit si mediu persistent.

Total: o bere savuroasa si plina insa medie ca expresie a gustului. Pentru o bere de masa, comuna, atrage atentia densitatea si structura ferma a corpului.

sursa foto

3 thoughts on “Mythos Lager

  1. OnlineZZ

    Nu e cine stie ce berea asta am incercat-o acum vreo 2 ani cand am mers in concediu in Grecia, dar apropo de Mythos la mine in Severin e o fabrica de bere Mythos care nu e cu mut mai naspa ca asta greceasca deci… lasa de dorit calitatea berii grecesti 🙂

  2. raudemusca

    Deh, nu te poti caca in gustu’ omului… mie tare imi place berea asta! De cate ori am ocazia sa pun piciorul in Ellada, fac cumva sa aduc acasa macar un 6-pack de Mythos. Asta fara sa pun la socoteala cei cativa litri pe zi pe care ii absorb acolo.

  3. scaffold towers for sale

    Mie mi-a placut berea Mythos, si tot in grecia am baut…

Leave a Reply

Your email address will not be published.