Jocuri cu bere

Orice bere bauta este un eveniment. Pentru ca evenimentul sa fie mai placut unii din noi au inventat sau au preluat de la prieteni unele jocuri cu bere.
Mare parte din aceste jocuri apar si se dezvolta in perioada studentie cand, pentru a ne relaxa avem de ales intre o partida de tenis de masa sau de biliard si o bere. Unii nu renunta la nici una din ele, bautul berii devenind parte componenta din competie.  Asadar, aceste jocuri cu bere putem sa le incadram, fara rezerve, in categoria jocurilor de societate.
[ad]
Dar ce se intampla cand unii devin mai buni si mai buni, campioni imbatabili la jocuri cu bere? Simplu, cautam un alt campion in jocuri de bere pentru a-l gasi pe campionul campionilor.
Din aproape in aproape s-a nascut si ideea unui campionat mondial la jocuri cu bere. Nu e nimic de ras. Totul este chiar foarte serios, iar aceste jocuri se desfasoara sub titulatura de World Beer Games . Pentru a va face o idee cat mai clara despre ce am prezentat mai sus, mai jos aveti un filmulet de prezentare a acestei competitii cu imagini de la turneul din 2006 . Mare parte din editiile Campionatului mondial de jocuri cu bere au avut loc in Statele Unite, iar de la an la an , numarul echipelor tarilor participante creste simtitor.

Acesta competitie de jocuri cu bere se vrea un fel de olimpiada a acestor jocuri. In paralel au loc campionate separate pe fiecare de Bere-Pong, Sah cu Bere, Sah turcesc cu Bere, Rastoana-Paharu’, Sparnelul de Bere si alte jocuri cu bere.
Ar fi interesanta si o competitie locala. Voi reveni cu prezentarea unor jocuri cu bere cu tot cu regulile de joc, poate asa se va trezi si spiritul romanesc de competitie a berii.

2 thoughts on “Jocuri cu bere

 1. gingobiluba

  impreuna cu un prieten avem o berarie pe bdul Uverturii nr 132 care se numeste CASA WARSTEINER.
  din ianuarie 2009 intentionam sa facem un campionat de baut bere dar cu niste reguli pe care le vom stabili noi….
  de ex cine bea cea mai mare cantitate de bere intr un anumit timp, cine mananca cei mai multi carnati germani, karaoche, mima ceva de genul asta…. daca mai ai ceva idei sant bine venite.
  si te asteptam sa gusti bere de la noi.
  vrem sa il luam ca mc pe Teo de la Deko.

 2. admin Post author

  Nu stiam de voi. Sigur va voi face o vizita mai ales ca WARSTEINER e o bere buna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.