Gulden Draak

Gulden Draak este de departe cea mai buna bere pe care am baut-o vreodata.
Este o bere de fermentatie inalta, catalogata ca fiind de tip trippel. Americanii o mai recomanda ca fiind un Strong Dark Ale si pe buna dreptate.
Culoarea inchisa, continutul ridicat de alcool (10,5% volum alcool), dar si faptul ca este o bere vie recoamnda aceasta bautura ca fiind unica.
Cu un gust in care se disting duceata prunelor uscate si aroma duce-acrisoara de cirese, berea are o aroma pronuntata de orz in care se amesteca aburii de alcool, datarita celor 10,5% volum alcool.


Pana si sticla , vopsita alb la exterior face nota discordanta celorlalte beri. Paharul de Gulden Draak are o forma special conceputa pentru ca spuma in exces sa nu te deranjeze cand savurezi o asemenea bere.
Nu trebuie sa ne mire faptul ca in 1998 American Tasting Institute a incoronat aceasta bere ca fiind cea mai buna bere din lume. Altfel spus: o bere cu rafinament!
Cu alte cuvinte: o desfatare!

7 thoughts on “Gulden Draak

 1. Cristian

  Este pe departe cea mai buna bere neagra care am baut-o vreodata. O recomand cu multa caldura tuturor pasionatilor de bere!!!

 2. admin Post author

  @Dexter: in RO aduc Gulden Draak cei de la berebelgiana.ro . Se gaseste de vanzare si in unele locatii (cam putine ce e drept), insa poti sa comanzi direct de la ei de pe site

 3. Pingback: Tweets that mention PAUZA de BERE » Blog Archive » Gulden Draak -- Topsy.com

 4. Daniel

  Tipul tripple e chiar cel mai bun tip de bere. Nu am baut niciodata Gulden Draak, dar pare destul de interesanta… Cele mai buna beri, din ce am gustat eu pana acum, as zice ca sunt: Delirium tripple, Chimay tripple si Westamlle, bineinteles, tot tripple. Totusi, daca aveti ocazia, ar fi bine sa va programati o vizita in Belgia! Eu dupa ce am trecut pe la un bar belgian din olanda si am vazut ca aveau 150 de beri in meniu, din care 110 belgiene… pur si simplu nu am vrut sa mai plec 😀

 5. Big_Chip

  Salut! Foarte fain siteul,ma bucur ca exista ceva dedicat berii si in romana.Are idee cineva unde gasesc chestiile astea,in romania: Diebels(alt),Ayinger(dunkel sau ur-weisse),orice doppelbock…prefer in general berile germane.Eu sunt din provincie dar pt o aprovizionare serioasa cu bere de calit ma deplasez oriunde.Stie cineva un retailer pe undeva unde gasesc chestiile astea si altele nemtesti?Berea care se gaseste in supermarketuri si in baruri in romania este o rusine…peturi si cateva branduri internationale de bere mediocra dar cu marketing pompat la greu.Zeama aia penibila corona e de regula pe meniul de bauturi in baruri e trecuta ultima,cea mai scumpa,chipurile cea mai de lux…

Leave a Reply

Your email address will not be published.