FREE BEER

Ca un pasionat de bere ce sunt (consum si “fabricare” ) am cautat si pe internet retete si metode de fabricare a berii in casa. Uite asa am dat de FREE BEER: o mina de aur.

Nu , nu intelegeti gresit. Nu e bere gratis, nu e un site pentru mokishti. Uitati de pomenile erect-orale cu bere si mici.
FREE BEER este un concept ce se refera la libertatea berii: a-ti face singur berea, a avea acces la o reteta buna de bere, a impartasi bucuria savurari aceluiasi fel de bere. Sloganul lor este sugestiv: FREE BEER, free as in free speech.
Proiectul initial, a fost conceput de un grup de studenti IT-isti de la Universitatea din Copenhaga impreuna cu colectivul artistic Superflex tot din Copenhaga. Ideea de baza este de a aplica conceptele moderne de free software/open source la produse fizice, palpabile, cum ar fi BEREA.
[ad]
FREE BEER se bazeaza pe reteta clasica de fabricare a berii, la care se adauga guarana pentru plus de energie.
Noua reteta a ajuns deja la varianta 3.0 este popularizata sub licenta Creative Commons (Attribution-ShareAlike 2.5).SUb aceeasi licenta sunt publicate si elementele de design si de branding.
Aceasta licenta prevede:
– Oricine are libertatea de a produce FREE BEER conform retetelor publicare pe site sau care circula in comunitatea FREE BEER
– oricine poate castiga bani din vanzarea de FREE BEER
– obligatia celui care comercializeaza acest produs este de a publica mai departe reteta si denumirea berii sub aceeasi licenta (Creative Commons (Attribution-ShareAlike 2.5))
– elementele de design si branding sunt disponibile online si pot fi modificate, cu conditia ca modificarile sa fie publicate sub aceeasi licenta (Creative Commons (Attribution-ShareAlike 2.5))
– de asemena si reteta poate fi adaptata, imbunatatita sau derivata cu conditia sa fie ca noua reteta sa fie publicata sub licenta Creative Commons (Attribution-ShareAlike 2.5)

One thought on “FREE BEER

  1. Pingback: PAUZA de BERE » Blog Archive » Open Source Beer Project

Leave a Reply

Your email address will not be published.