Tag Archives: trappist

125 de ani de La Trappe

Anul acesta berea trappist La Trappe implineste 125 de ani.  Istoria incepe in 1884 cand abatia Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven din Berkel-Enschot, Olanda a fondat Beraria De Koningshoeven (berarie se intelege aici ca fabrica de bere).

Deschiderea berariei s-a facut atunci, pentru a-si sustine abatia, cat si pentru a contribui la diferite fonduri de caritate. Cu toate acestea, beraria a functionat mai mult ca o afacere, iar in scurt timp abatia detinea si cateva baruri unde era servita o berea produsa de acestea. Initial aceasta bere era de tip lager. Continue reading

Dubbel

Dubbel este un stil de bere belgiana de fermantatie inalta (ale).  In 1856 calugarii trappisiti de la Abatia Westmalle au fabricat o bere de culoare rosiatic-maronie intunecat, cu gust dulceag si arome de ierburi si fructe, cu o concentratie ridicata de alcool si cu o cantitate dubla de malt pe care au numit-o dubbel.

De mentionat este faptul ca in 1836 aceiasi calugari a fabricat o bere alba, cu gust asemanator, insa cu o concentratie mai mica de alcool.  Avand aceasta experienta, calugarii trappisti de la Westmalle au imbunatatit formula berii, ajungand in 1936 la o concentratie de alcool de 7%  din volum aplicand o a doua fermentare in sticla.

Continue reading