Tag Archives: somelierul de bere

La Bière de Jacques Brel

Jacques Brel a fost un cantautor, actor si realizator de film belgian valon. La sondajul din 2005 a fost desemnat cel mai mare belgian din toate timpurile. Datorita calit??ilor literare ale versurilor sale a fost considerat de asemenea poet.

Ca orice belgian a fost mare iubitor de bere, acesta fiindu-i adesea izvor de inspiratie pentru creatile sale. Acesta este motivul pentru care in 1968 artistul a compus La Bière Continue reading

Ben Vinken – sommelierul de bere

Ben Vinken a lucrat ani de zile in managementul mai multor fabrici de bere, apoi a fost redactor-sef la publicarea lucrarilor lui Michael Jackson si acum organizeaza degustari de bere. Mai nou realizeaza si o emisiune tv la un post tv belgian: Pasiune pentru bere.

Acesta este scurta prezentare a celui mai cunoscut sommelier de bere din lume. De ce face asta? Pentru ca are de indeplinit o misiune si anume de a convinge lumea, ca berea este cel putin la fel de speciala ca vinul.

In Romania, unde se consuma doar cateva feluri de bere este ciudata aceasta indeletnicire, insa in Belgia unde exista o adevarata cultura a berii, ceea ce face Ben nu mai este doar un hobby, ci si o afacere.

Continue reading