Tag Archives: review

Silva Original Pils

Ei, iata ceva de care ar trebui sa fim mandri ca se produce pe al nostru spatiu mioritic iar personal sunt chiar convins ca daca ar avea o promovare buna, Silva ar putea sa fie performanta si in exterior (prin magazinele lor, pe unde am umblat n-am dat de ea). Oricum se pare ca e o marca valoroasa a Heineken Romania, cu care de ce nu ne-am mandri? Mai ramane si problema acoperirii de noi zone din tara, pentru ca perste tot dai de Ursu si Timi, de parca astea ar fi cele mai importante… Si pentru ca o urmaresc demult (i-as putea spune Hei, Silva!) recunosc ca a trecut prin ceva transformari: culoare sticlei s-a schimbat iar la gust acum cred ca a capatat mai multa personalitate (adica a devenit un fel de doamna Silva…). Emblema marcii si design-ul dozei au ramas la fel, semn ca se tine la traditie.

Continutul e o bere clara, galbena spre cupru, mediu acidulata cu un parfum intens, amaruie (de unde cred ca foloseste mai mult hamei) si cu un gust intens, savuros. Continue reading

Jenlain Blonde

Pe vremuri, cu ocazia unei scurte vizite in Hexagonul lui Sarko, fiind in cautarea a ceva interesant pe la supermarche, observ la raionul cu bere specia Jenlain din familia berii de garda, de tip ale. Era scumpa acolo, ceva peste 2 euro, deci am zis ca dupa indicele pret, trebuia sa fie ceva rasarit. Ulterior am regasit-o in varianta 75 cl si pe la un supermaket de la noi (la un pret astronomic, dar inca nu galactic) tocmai in ideea de a discuta odata si odata despre ea. Aici am gasit doar varianta blonda, existand si un sortiment ambre, ceva mai tare. Din punctul de vedere al productiei, domnii de la Duyck Jenlain nu cred ca au de ce sa se planga: au o gramada de sortimente (de Craciun, de Primavara, Fraiche, etc.) si mi-ar parea rau sa aud ca ar putea fi atinsi de criza. Oricum, este singura biere de garde pe care am gustat-o… ever. E imbuteliata serios la diverse volume, inclusiv la doza, are o eticheta sobra cu numele sortimentului si cu emblema producatorului.
Continue reading