Tag Archives: recenzie

Bere de la Berestroika

Acum 3-4 saptamani am fost in “vizita de lucru” la Berestroika . Daca eu (Slaven) mai vizitasem anterior institutia enuntata mai sus, undeva chiar pe la a doua saptamana de functionare, mai ramasese doar RomeoS de convins ca o vizita la berarie ar fi, pentru noi cel putin, un act culturalo-profesional de care trebuia sa ne achitam… Asa ca, intr-o seara de ianuarie geros, iata-ne pasind apasat catre Berestroika.
Continue reading

Carlsberg

De fiecare data cand ma gandesc la berea Carlsberg imi vine in minte meciul de fotbal (istoric chiar) dintre AC Milan si FC Liverpool de la Istanbul, o finala greu de uitat. Plin de incredere in victoria echipei lui Benitez, m-am pregatit sa savurez lichidul de origine danez si fabricat, cu voia curtii regale si pe la noi… Cine ar mai fi crezut intr-o victorie dupa ce temuta AC Milan conducea cu 3-0? Poate numai suporterii inraiti din Liverpool, pentru ca pe aici, toti cunoscutii mi-au confirmat ca la pauza s-au retras considerand-o o finala jucata… Jucata? Nu poti termina ceva la jumatate, mai ales cand iti scrie Carlsberg pe piept si te numesti Liverpool FC. Egalitatea s-a stabilit in mai putin de un sfert de ora iar la final a venit si victoria.
Continue reading

Peroni Nastro Azzurro

Populara prin Peninsula, italienii au reusit sa faca din Peroni Nastro Azzurro o marca internationala abia dupa intrarea ei in portofoliul SAB Miller plc si asta dupa intense campanii publicitare si masive agitatii audiovizuale care au inclus calendare cu fete si feti frumosi, masini, slogane si impresia unui lifestyle de lux. Se pare ca producatorul a comasat doua label-uri des intalnite in Italia, Peroni si Nastro Azurro rezultand un amalgam care sa multumeasca istoria si traditia ambelor bauturi: s-a preluat sigla si semnatura lui Peroni, i s-au adaugat panglica albastra (Nastro Azzurro), cateva medalii si o prezentare in acelasi timp sobra dar si luminoasa si atractiva. Continue reading