Tag Archives: guinness

Happy St. Patrick’s Day 2009!

In fiecare an pe 17 martie irlandezii sarbatoresc ziua ziua Sfantului Patrick.
Aceasta sarbatoare este prilej de festivitati de la care nu poate lipsi cea mai cunoscuta bere irlandeza: Guinness. La aceste petreceri stropite din plin cu Guinness toti iubitorii acestei beri sarbatoresc alaturi de irlandezi. Astfel, ziua Sfantului Patrick a devenit un fel Craciun al barbatului:
Continue reading

Diesel

Amestecul dintre bere si cola este cunoscut si sub numele de “Diesel” tocmai din cauza ca acest cocktail are spectul carburantului cu acelasi nume.

In functie de marca de cola, de tipul de bere si de tara unde este preparat, variatiunile acestui coctail mai poarta si denumirile: Continue reading

Black Velvet

Black Velvet este un cocktail ce contine bere neagra mai densa, de preferinta Guinness, si vin spumant. Acest cocktail s-a servit prima data in 1861, in Brooks Club din Londra, in semn de doliu la moartea Printului Albert, consortiul Reginei Victoria.
Se spune ca Black Velvet era bautura si favorita a lui Otto von Bismarck.
Ingrediente: bere neagra Guinness si vin spumant in parti egale
Preparare: un Black Velvet reusit se va prepara in pahare inalte, cu picior (cele de sampanie sunt foarte nimerite) Turnati jumatate de pahar de bere neagra Guinness si apoi completati cu vinul spumant.
Efestul vizual este dat de densitatea diferita a celor 2 bauturi si de gradul de carbonificatie al cocktailului. Nici gustul nu este nici de neglijat. Continue reading