Tag Archives: gimbir

Berea de ghimbir

Stiati ca berea de ghimbir nu este propriu zis o bere?

Bere de ghimbirEste mai degraba un cidru sau cel mult o bere hibrida. Fabricata initial in Anglia, pe la mijlocul secolului ecolul al 18-lea, berea de ghimbir devine populara in tot spatiul anglo-saxon, cu precadere in toata Britania, SUA si Canada.

Testand mai multe beri de ghimbir am gasit la acestea un singur lucru comun: ghimbirul este folosit doar ca ingredient pentru aroma si gust si nu pentru fermentare fiind slab alcoolizata.

Ca materie de fermantare, in general, se folosesc zaharuri direct procesate, prepararea berii de ghimbir fiind asemanatoare cu al socatei traditionale romanesti: lucul florii de soc e luat de radachina de ghimbir. Dat fiind ca ghimbirul nu este o cereala, acesta este motivul pentru care conside berea de ghimbir mai apropiata de cidru. In plus, am intalnit beri de ghimbir, care folosesc ca material de fermentare zaharurile din fructe, produsul fiind un cidru aroma de ghibir.

Aminteam la inceput si de faptul ca berea de ghimbir poate fi considerata si o bere hibrida. In acest caz e vorba de o bere, fermantata din cereale (ale sau lager) la care se adauga in procesul de fermentare si radacina de ghimbir. aceasta bere este mai puternic alcoolizata, avand caracteristicile unei beri, dar aroma si gust imbogatite de prezenta ghimbirului.

sursa foto

Bere de ghimbir

Azi va recomand o bere foarte usoara, slab alcolizata si destul de populara afara. La noi nu prea a prins, pentru ca nu prea are alcool, iar ca pret e mai scumpa decat racoritoarele. Este vorba de berea de ghimbir.
Daca doriti sa o incercati o gasiti imbuteliata pe la supermarkete, in varianta cu alcool (mult mai putin ca la o bere populara), iar varianta fara alcool se gaseste si in magazinele de naturiste.
O bere de ghimbir este foarte buna pentru after party recovery, dar din cauza pretului si a faptului ca instalatia cere udata insistent se folosesc alte remedii. Pentru situatia mentionata, si nu numai, va voi prezenta o reteta de bere de ghimbir, incercata de mine si care mi-a iesit din prima.
Aveti grija la ingrediente si la modul de preparare si succesul e garantat. Reteta este pentru 2 litri de licoare. Daca doriti mai putin sau mai mult, pastrati proportiile. Continue reading