Tag Archives: bere spaniola

San Miguel Especial

Dupa alte lichide dospite (ca sa le zic asa) venite din Spania, ma asteptam la ceva bun de la San Miguel. Iar asteptarile n-au sunat chiar rau. Desi ideea de San Miguel e des raspandita, se produce ceva similar in Filipine si in India, varianta de la Barcelona, fiind la indemana, nu e deloc o optiune rea pentru un lager. Nu e o bere veche, pe eticheta scrie ca s-ar produce din 1957.

Prezentarea mi se pare destul de sobra, cu emblema marcii pe un fond alb. Altfel, nici un fel de relatari legate de medalii sau premii. Continutul e interesant, un pale lager parfumat, slab astringent si destul de apos. Prin urmare, o bere blonda, un auriu inchis cu reflexe cuprate, concentratie 5,4% ABV care cred ca la mai multe pahare se simt, semn ca e o bere facut? cu simtul raspunderii. Continue reading

Dorada Blond

Iata un lager interesant care nu-si aroga pe ambalaj vreun premiu sau vreo distinctie exotica! E o bere obisnuita dar totusi interesanta, fabricata de Compania Cervesera de Canarias S.A. la Santa Cruz de Tenerife. Cred ca tocmai locul producerii ii da nuanta de interes, adica spaniolii s-au gandit din zbor ca pe stancaria din Canare sa se puna pe facut bere. Compania in sine este membra a SABMiller plc, rezultand din fuziunea a doi mari producatori locali de bere, CCC (Compania Cervesera de Canarias) si SICAL. Marca nu este veche, fiind produsa din anii treizeci. Are o prezentare mai degraba vesela, o doza / eticheta rosie cu emblema simpla a marcii (un munte, evident), fara relatari sterile la medalii si premii… Pentru un lager, zic eu ca spaniolii s-au achitat destul de bine.

Continue reading