Tag Archives: bere rosie

Bavaria 8.6 Red

Olandezii se pare ca experimenteaza in fel si chip si chiar nu stiu la ce s-au gandit ei cand au pus la cale acest 8.6 Red: sa loveasca drept in inima consumatorului sau sa-l puna la pamant de la prima inghititura? Ce sa mai spun, o bere grea, interzisa la orice fel de cursa lunga, inselatoare (cum sa nu fie altfel?), aspectuoasa, insa nu ceva de consum cotidian si oricum, ceva insolit (ca si gust) pentru ce se vehiculeaza la noi. Perezentarea este sobra (ceea ce-mi place), ceva postmodern, cu numele marcii (8.6) extins pe toata eticheta ei argintie si cu o mica stema a producatorului la capat. Simplu si modern, sau poate, prea modern… Continue reading

Bockbier

Bockbier sau simplu Bock (nu e bere pentur pitici) este o bere cu o concentratie ridicata de alcool de tip lager. Prima data a fabricata in orasul hanseatic Einbeck din Germania de unde isi trage si numele (evolutia “Einbeck” / “Einbock”)
Bock initial daor la anumite sarbatori cum ar fi de Paste sau de Craciun. Intre timp acest stil de bere s-a raspandit fiind intalnit la mai multe state europene pe langa Germania. Aici se remarca Austria, Belgia, Canada, Olanda, Norvegia, S.U.A.