Tag Archives: bere proaspata

Bere de tarate

Americanul care mi-a trimis reteta a spus ca ei considera aceasta bere de tipul “Fast beer”, datorita modului de preparare usor si rapid, ca si fast food-ul.

Avantajul acestei retete este ca nu are nevoie de malt. Zaharurile din malt sunt inlocuite de extractul de tarate. Reteta este pentru 10 litri de bere, dar pentru cantitati mai mari pastrati proportiile.

Ingrediente: Continue reading

BERE proaspata cat mai mult timp

Conform saptamanalului American Chemical Society (ACS) Weekly PressPac cercetatori din Venezuela au descoperit secretul prin care se poate pastra mai mult timp gustul proaspat al berii.

Cercetatori au constatat ca glucide derivate cunoscute sub denumirea de alfa-dicarbonil sunt responsabile de modificarea si deteriorarea gustului berii in timp. Nu stiu ce-i cu termenii de acolo si nici nu ma chinui sa inteleg, dar va explic perfect dupa a 8-a bere 🙂

Daca cercetatorii venezuelieni au dreptate, vom bea bere proaspata, cu luni de zile mai tarziu dupa ce am cumpatat-o. Astfel vom putea gusta si beri mai exotice, din alte parti ale globului, care se vand mai greu, si care, daca stau in depozit isi schimba calitatile.

Cititi AICI comunicatul cercetatorilor