Tag Archives: Bere fara alcool

Bere de dafin

Daca tot s-a intors canicula si v-ati plicisit de berea de ghimbir si cea de apartament inca fermenteaza pentru racorire va propun inca o bere fara alcool: berea de dafin. Reteta este pentru 10 litri de licoare.

Ingrediente:
– 100g frunze uscate de dafin sau scoarta de dafin pisate (scoarta se gaseste pe la magazinele de naturiste)
– 50g hamei
– 1kg zahar brun
– un sfert de cub drojdie de bere. Continue reading

Bere de ghimbir

Azi va recomand o bere foarte usoara, slab alcolizata si destul de populara afara. La noi nu prea a prins, pentru ca nu prea are alcool, iar ca pret e mai scumpa decat racoritoarele. Este vorba de berea de ghimbir.
Daca doriti sa o incercati o gasiti imbuteliata pe la supermarkete, in varianta cu alcool (mult mai putin ca la o bere populara), iar varianta fara alcool se gaseste si in magazinele de naturiste.
O bere de ghimbir este foarte buna pentru after party recovery, dar din cauza pretului si a faptului ca instalatia cere udata insistent se folosesc alte remedii. Pentru situatia mentionata, si nu numai, va voi prezenta o reteta de bere de ghimbir, incercata de mine si care mi-a iesit din prima.
Aveti grija la ingrediente si la modul de preparare si succesul e garantat. Reteta este pentru 2 litri de licoare. Daca doriti mai putin sau mai mult, pastrati proportiile. Continue reading

Berea fara alcool contine alcool

Stiati ca Berea fara alcool contine alcool intre 0,5 si 1,2% ?

In procesul de fabricare, este impiedicata fermentarea, insa acidularea este data de drojdia de bere, care inevitabil tot fermenteaza, insa nu atat de mult cat sa creasca semnificativ cantitatea de alcool din bautura. Soferi, sa nu va faceti probleme. Puteti bea linistiti aceasta bere pentru ca alcoolemia acesteia este insesizabila (unde mai pui ca otetul are 9% alcool).