Tag Archives: Bere cu alcool

Carlsberg

De fiecare data cand ma gandesc la berea Carlsberg imi vine in minte meciul de fotbal (istoric chiar) dintre AC Milan si FC Liverpool de la Istanbul, o finala greu de uitat. Plin de incredere in victoria echipei lui Benitez, m-am pregatit sa savurez lichidul de origine danez si fabricat, cu voia curtii regale si pe la noi… Cine ar mai fi crezut intr-o victorie dupa ce temuta AC Milan conducea cu 3-0? Poate numai suporterii inraiti din Liverpool, pentru ca pe aici, toti cunoscutii mi-au confirmat ca la pauza s-au retras considerand-o o finala jucata… Jucata? Nu poti termina ceva la jumatate, mai ales cand iti scrie Carlsberg pe piept si te numesti Liverpool FC. Egalitatea s-a stabilit in mai putin de un sfert de ora iar la final a venit si victoria.
Continue reading

Peroni Nastro Azzurro

Populara prin Peninsula, italienii au reusit sa faca din Peroni Nastro Azzurro o marca internationala abia dupa intrarea ei in portofoliul SAB Miller plc si asta dupa intense campanii publicitare si masive agitatii audiovizuale care au inclus calendare cu fete si feti frumosi, masini, slogane si impresia unui lifestyle de lux. Se pare ca producatorul a comasat doua label-uri des intalnite in Italia, Peroni si Nastro Azurro rezultand un amalgam care sa multumeasca istoria si traditia ambelor bauturi: s-a preluat sigla si semnatura lui Peroni, i s-au adaugat panglica albastra (Nastro Azzurro), cateva medalii si o prezentare in acelasi timp sobra dar si luminoasa si atractiva. Continue reading

Jenlain Blonde

Pe vremuri, cu ocazia unei scurte vizite in Hexagonul lui Sarko, fiind in cautarea a ceva interesant pe la supermarche, observ la raionul cu bere specia Jenlain din familia berii de garda, de tip ale. Era scumpa acolo, ceva peste 2 euro, deci am zis ca dupa indicele pret, trebuia sa fie ceva rasarit. Ulterior am regasit-o in varianta 75 cl si pe la un supermaket de la noi (la un pret astronomic, dar inca nu galactic) tocmai in ideea de a discuta odata si odata despre ea. Aici am gasit doar varianta blonda, existand si un sortiment ambre, ceva mai tare. Din punctul de vedere al productiei, domnii de la Duyck Jenlain nu cred ca au de ce sa se planga: au o gramada de sortimente (de Craciun, de Primavara, Fraiche, etc.) si mi-ar parea rau sa aud ca ar putea fi atinsi de criza. Oricum, este singura biere de garde pe care am gustat-o… ever. E imbuteliata serios la diverse volume, inclusiv la doza, are o eticheta sobra cu numele sortimentului si cu emblema producatorului.
Continue reading