Drojdia de bere este medicament

V-am dat 10 motive care sustin ca berea este medicament. Nu ma opresc aici. Acum va voi demonstra ca unul din ingredientele principale din bere este un leac recomandat intregii familii.

Este vorba de drojdia de bere. Nu este nici scumpa si nici greu de gasit, mai ales in bere 🙂 Drojdia de bere este foarte buna pentru revigorarea si detoxifierea organismului, dar si pentru tratarea a numeroase boli.

Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, drojdia de bere mai este folosita in diete de slabire si in tratamente cosmetice. Aici le lasam pe doamne si domnisoare sa dezvolte subiectul.

De ce drojdia de bere este medicament? pentru ca 100 grame de drojdie de bere contin:
– de 10 ori mai multa vitamina B1 decit piinea integrala;
– de doua ori mai multa vitamina B2 decit ficatul;
– de 10 – 20 de ori mai multa vitamina PP;
– de 10 ori mai multa vitamina B6 decit carnea;
– de 5 – 10 ori mai mult acid pantotenic decit cerealele;
– de 20 de ori mai mult acid folic decit taritele de grau.
[ad]
Drojdia de bere este recomandata in avitaminozele (lipsa vitaminelor) complexe sau simple ale grupului B, in afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. (Ca sa te lasi de tuica apucate de bere, vorba romanului: cui pe cui se soate . Prin activitatea sa hepato-protectoare, este indicata si in starile precirotice. Studiile au aratat ca drojdia de bere este indicata in toate afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice.

Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in singe, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decit cardiacii care nu il consuma.

Drojdia de bere contine vitaminele:
B1 – eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii;
B2 – utila in combaterea eczemelor, a imbatrinirii pielii;
B3 – implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos ;
B5 – stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii ;
B7 – care neutralizeaza colesterolul, fiind indicata in obezitate; previne caderea parului;
B8 – utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor;
B9 – are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal;
B12 – care actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorind cefaleele; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal;
B15 – amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatrinirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului;
K – intervine in procesul de coagulare a singelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de mineralizare (fixare a calciului);
E – mareste rezistenta la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme (organe de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos), in procesul cresterii si in procesul de coagulare.

V-am convins? Daca da 🙂 , sa bem o bere pentru asta, daca nu 🙁 , sa bem o pere si sa reluam “problema”…

sursa Farmacia Ta

Leave a Reply

Your email address will not be published.