Dorada Blond

Iata un lager interesant care nu-si aroga pe ambalaj vreun premiu sau vreo distinctie exotica! E o bere obisnuita dar totusi interesanta, fabricata de Compania Cervesera de Canarias S.A. la Santa Cruz de Tenerife. Cred ca tocmai locul producerii ii da nuanta de interes, adica spaniolii s-au gandit din zbor ca pe stancaria din Canare sa se puna pe facut bere. Compania in sine este membra a SABMiller plc, rezultand din fuziunea a doi mari producatori locali de bere, CCC (Compania Cervesera de Canarias) si SICAL. Marca nu este veche, fiind produsa din anii treizeci. Are o prezentare mai degraba vesela, o doza / eticheta rosie cu emblema simpla a marcii (un munte, evident), fara relatari sterile la medalii si premii… Pentru un lager, zic eu ca spaniolii s-au achitat destul de bine.

Producator: Compania Cervesera de Canarias S.A., Santa Cruz de Tenerife, Spania / SABMiller plc

Stil: lager

ABV: 4,7%

Culoare: auriu transparent. Carbonatie medie, spuma se elimina relativ rapid.

Parfum: interesant de la inceput: o nuanta acrisor-fructata racoritoare cu aroma slaba de hamei. Primeaza impresia unui malt fin sau a unei combinatii.

Gust: corp subtire spre mediu pe palat, apos, fara astringenta notabila, amarui de slaba durata, cu inflexiuni lemnoase sesizabile, poate putin fortate (de unde si impresia folosirii mai multor sorturi de malt). Aromele se prelungesc si spre finish, la inghitire aparand un complex amarui acrisor interesant. Nu e o bere grea, mai degraba asortandu-se cu mediul uscat de pe insule, imi pare ceva de vara, mai degraba aromat si racoritor decat plin si intens.

sursa foto

One thought on “Dorada Blond

  1. Lucvald

    deci s-a metamorfozat pestele :))
    nu au traditie spaniolii, dar poate de data asta au reusit o bere cu bun gust

Leave a Reply

Your email address will not be published.