Cisk Lager

Dupa degustari indelungi, Helix s-a hotarat sa ne impartaseasca si noua cate ceva depre calatoria in jurul lumii pe care putem sa o facem savurand un pahar de bere.

Helix isi va da cu parerea pe site in noua categorie Bancul de probe.  Testele nu se vor opri doar asupra berilor, ci si asupra puburilor si locatiilor in care va considera ca merita sa savurezi o bere.

Seria recenziilor va fi deschisa nu de o bere belgiana, ceheasca sau nemteasca ci de una malteza: Cisk Lager

Legenda spune ca mediteraneenii sunt iubitori de vin si nu prea au treaba cu berea. Ei bine aceasta bere este contradictia care confirma regula. Cu un continut de alcoolt de 4,2% din volum, Cisk este de departe cea mai buna bere din tara insulara.

Berea Cisk este produsa din 1928, perioada cand Malta era parte componenta a Imperiului Britanic. Se pare ca preferinta britanicilor pentru bere au impus producerea si unei beri in insulele malteze.

Berea Cisk este de tip lager si este recomandata sa fie consumata la 2-4 grade celsius. Fiind deja o bere cu traditie se gaseste in mai multe forme si prezentari.

Helix a degustat pentru noi Cisk Export la cutie de 0,33l. Are gustul specific de pilsner nefiind o bere foarte amara. Echilibrul aromelor este acelasi neschimbat din reteta initial din 1928.  Aceasta bere stinge seatea atat localnicilor, care o prefera in fata altor branduri international cunoscute, cat si turistilor ce vin in insorita Malta . Este unica prin limpezimea, gustul pilsner de calitate, fara urme de drojdie si cu o carbonatie ferma.

Verdictul lui Helix: Recomndat fara retineri!

Cama atat pentru astazi. Daca aveti sugestii pentru urmatoarele degustari de bere Helix va fi incantat

4 thoughts on “Cisk Lager

Leave a Reply

Your email address will not be published.