Carlsberg

De fiecare data cand ma gandesc la berea Carlsberg imi vine in minte meciul de fotbal (istoric chiar) dintre AC Milan si FC Liverpool de la Istanbul, o finala greu de uitat. Plin de incredere in victoria echipei lui Benitez, m-am pregatit sa savurez lichidul de origine danez si fabricat, cu voia curtii regale si pe la noi… Cine ar mai fi crezut intr-o victorie dupa ce temuta AC Milan conducea cu 3-0? Poate numai suporterii inraiti din Liverpool, pentru ca pe aici, toti cunoscutii mi-au confirmat ca la pauza s-au retras considerand-o o finala jucata… Jucata? Nu poti termina ceva la jumatate, mai ales cand iti scrie Carlsberg pe piept si te numesti Liverpool FC. Egalitatea s-a stabilit in mai putin de un sfert de ora iar la final a venit si victoria.

Carlsberg din Copenhaga ne intampina cu o sticla sobra acum cu numele marcii embosat (asta acum fiind o moda printre producatori, dupa cum vad) dupa ce a trecut de la eticheta verde, la eticheta transparenta (ca strategii de marketing). Continutul a ramas neschimbat: o bere ceva mai tare (5,2% alc. anunta producatorul) limpede cu o culoare placuta de auriu spre cupru, cu un buchet puternic de hamei bine uscat (parerea mea) si cu gust intens. Berea este mediu acidulata iar spuma i se elimina repede lasindu-i neschimbata toata savoarea…

Producator: Carlsrom

Stil: lager

ABV: 5,2%

Culoare: auriu cuprata, clara. Spuma intensa la inceput dar care isi pierde efervescenta in scurt timp.

Parfum: malt intens cu hamei. E un lichid corpolent si savuros cu o textura bine definita

Gust: initial, senzatia amaruie e bine disipata in textura lichidului, lasind loc in fundal si unui iz acrisor. Finish-ul este amarui, destul de comun si des intalnit la majoritatea lager-urilor.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.