Budweiser Original Lager

Cehii au fara indoiala un cuvant destul de greu de spus in materie de bere si asta nu neaparat din cauza traditiei, cat a intentiei de a face ceva de prima mana. Evident, nu tot ce vine de la ei exceleaza, insa au ei o idee de a fi constanti in ceea ce au facut si de a inova. Profitand de faptul ca se importa si la noi (unde se vinde la un pret mare chiar in supermarket…) am cumparat-o in ideea sa-i testez constanta (of, a cata oara…) si sa ma simt ceva mai mult mitteleuropean.

Prezentarea Budweiser Original Lager e mai degraba sobra: o eticheta alba cu numele marcii/producatorului in rosu. Nu medalii, doar emblema legendarului producator ceh, cu cele trei turnuri. Culoare galbena intensa, carbonatie medie si spuma fina care s-a eliminat usor. O miros din sticla… e altceva de-a dreptul, parfumul e corpolent si bine structurat cu o nuanta prezenta de hamei. Gustul e intens si satios, ca sa spun asa. Sincer, cam asta urmaresc la o bere: sa fie plina si intensa. Problema e ca nu prea am ocazia sa savurez asa ceva din productia nationala. Aici hameiul are o prezenta insemnata, insa per total gustul e echilibrat dar dens si plin. Sunt convins ca s-ar putea obtine si la noi asa ceva daca am fi mai interesati. Finish-ul e amarui cu usoare nuante lemnoase pe care le pun pe seama unui adaos de hamei la sfarsit, sau cam asa ceva.

Ce sa mai zic… Trebuia sa iau doua!

sursa foto

5 thoughts on “Budweiser Original Lager

  1. Produse Naturiste

    Aceasta bere era preferata mea inainte inainte cand consumam regulat bere, acum am renunta temporar pt ca vreau sa-mi reglez greutatea. Se gasea in Auchan la pret promo de 3.3 ron 330 ml acum 1 an, dupa care au scumpit-o mult pana la 5.7 ron. Berea este de departe printre cele mai bune din ro.

  2. Andreea Dancu

    Budweiser mi se pare o bere prea populara, si in Romania cam scumpa. Prefer berile populare de pe la noi, sau cele mai scumpe dar de calitate. Parerea mea. 😀

  3. Lucvald

    Astept cu nerabdare si un editorial despre berea mea preferata : Krusovice, la fel de ceheasca si la fel de buna 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.