Berea Trappist

Berea trappist este facuta de sau sub directa indrumare a calugarilor catolici din ordinul Trappist cunoscuti si ca O.C.S.O (Ordo Cisterciensis Strictioris Observantiae).

Numele de trappist vine de la localitatea franceza La Trappe de unde este original ordinul monahal. Ordinul are peste 170 de manastiri in toata lumea, insa maestrii berari sunt doar in sapte din ele: sase in Belgia (Orval, Chimay, Westvleteren, Rochefort, Westmalle si Achel) si una in Olanda (Koningshoeven). Acestea au si dreptul sa foloseasca logo Authentic Trappist Product.
[ad]
Berile trapist sunt de tip Ale, fermentate la suprafata si imbuteliate si distribuite doar in sticla. In functie de tarie si culoare ele se impart in 3 mari categorii: single (pana in 7% volum alcool), double (de 8%volum alcool) si triple (de 9% volum alcool)

Pe langa modul de fabricare strict supravegheat de acest ordin monastic, berea trappist se deosebeste prin gust si combinatia de arome. Datarita buchetului de arome specific taria acestei beri este insesizabila, fiind o bere recomandata la fripturi cu carne rosie sau vanat.

4 thoughts on “Berea Trappist

 1. Pingback: Pauza de BERE » Vizita la Chimay

 2. ciprian nita

  Pretul destul de mare in hipermarketurile din Romania pentru Chimay poate parea prohibitiv. De aceea dintre berile trappist recomand “La Trappe” produsa de manastirea olandeza din Koninshoeven cu un pret cu sensibil mai mic.

 3. admin Post author

  E adevarat ca preturile sunt mai mari.
  E clar ca n-am de gand sa consumam trappist la un gratar cu prietenii tocmai din cazua pretului.
  Eu recomand experimantam cat mai multe beri inclusiv “La trape”. Asa,din cand in cand, vom sti sa ne desfatam cu berea care ne place mai mult: poate fi Chimay, La Trappe sau alta.

 4. Pingback: PAUZA de BERE » Blog Archive » Berea Manastireasca

Leave a Reply

Your email address will not be published.