Bere Piraat

Legendele spun ca aceasta bere era preferata de pirati. De ce? Fiind o bere vie si tare, cca 10,5% volum alcool la imbuteliere, rezista pana la 5 ani, in conditii normale de depozitare. Ganditi-va ca apoi mai are loc o fermentare.
Berea Piraat este o bere chihlimbarie de fermentatie inalta (ale) si dupa cum ati ghicit este belgiana. Este o bere aspra, din cauza alcoolului, dar si a maltului folosit. Are un gust putin fructat cu o senzatie dulceaga dupa inghitire.
Sobrietatea acestei bauturi o recomanda ca o bere de cursa lunga. Fiind si vie (nepasteurizata) veti avea placuta surpriza a unei carbonatii indelungate, prelungind placerea savurarii unui pahar in tihna, fara ca berea sa se “trezeasca”.
Se poate de asemenae consuma la o masa bogata in preparate cu carne rosie sau cu orice vanat.

Nu trebuie sa ne mire faptul ca “American Beer Connoisseurs” i-au acordat 98 de puncte din 100. Destul de tare, ce spuneti?

In Romania am avut placerea sa degust aceasta bere datorita celor de la BereBelgiana.ro care o importa la un pret asemanator cu cel cu care o veti procura in Belgia.

5 thoughts on “Bere Piraat

 1. florinescu

  salut,
  mi-a placut blogul tau…o sa revin pentru noutati.

  si la noi berea e in centrul atentiei (desi “obiectul de activitate” nu e chiar studiul berii).

  esti in blogroll-ul nostru

  succes

 2. Serge

  Îmi place berea belgiana, bere si ciocolata – doua lucruri care merita gustate în Belgia. Dar bere “piratata” înca nu am gustat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.