Ziaristu’ berii de la National

De ce “ziaristii” nostri nu se opresc la politica si fotbal si se dau experti in orice? Unii au impresia falsa ca sunt “cunosctatori” ai berii si publica articole ca cel de azi din National: Cea mai scump? bere din lume – 775 euro sticla? De ce cacatul asta de articol este lasat sa  puta si este preluat mai departe (de catre Newz.ro)?
ziarist cunosctator al beriiNu am pretentii sa cunoasteti despre bere mai multe decat ca: se toarna pe gat si se pisa la gard, insa in cazul vostru se intampla la fel ca in foto alaturata. Macar inainte de a umple pagina cu ceva informeaza-te.

In articol ne este prezentata cea mai scumpa bere din lume. Aceasta costa 775 euro sticla, care contine 12 litri de bere.  La un calcul simplu ne iese ca o sticla de 0,5 litri ar ajunge aproximativ 32,30 euro, aproape 139 lei.

Pai cum sa fie asta cea mai scumpa bere din lume cand sticla de jumate de litru de SAMUEL ADAMS UTOPIAS se vinde cu cel putin 250$, adica 720 lei sticla de 0,5 litri. Am dat contraexemplu una din cele mai populare beri din lume in ceea ce priveste taria ei. Nu este o bere rara si nici cea mai scumpa, iar  daca ai bani de cheltuit o gasesti si pe ebay (si nu doar o sticla)

Concluzia1: se pare ca exista cel putin o bere mai scumpa decat berea cea mai scumpa de la voi.
Concluzia2: sunteti repetenti la jurnalism ( nu am pretentie sa cunoasteti cultura berii, dar macar verificati stirile)
Concluzia3: sunteti repetenti si la cultura generala. Cand traduceti folositi oare google translator? Altfel nu imi explic de ce vorbiti de regiunea belgiana Walloon si nu de Valonia (e ca si cum as scrie un articol in romana in care pomenesti de Switzerland si nu de Elvetia) sau acum invatati romana si nu atia juns la lectia cu tarile lumii?

One thought on “Ziaristu’ berii de la National

  1. Pingback: Tweets that mention PAUZA de BERE » Blog Archive » Ziaristu’ berii de la National -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.