KIRIN ICHIBAN

Daca aveti ocazia sa ajuneti in Tara Soarelui Rasare, Helix recomanda sa gustati si berea loc, caci nu veti regreta. Dat fiind legendele despre gusturile bune pentru bere ale japonezilor, cat si pentru coktailurile cu bere (Sake Bomb), am hotarat sa trecem prin bancul de probe si berea lor.

Intentia e buna, dar exista inca un obstacol de foarte multi kilometri, iar singura persoana cunoscuta care a avut ocazia sa-i viziteze pe japonezi la ei acasa este sotia, care nu consuma bere.

Si “daca nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”, am cautat si eu sa vina Japonia la mine. Solutia a gasit-o gurmandul din mine: am colindat restaurantele cu specific japonez de cate ori am avut ocazia, (in Bucuresti, cat si prin Europa).

Am ramas placut impresionat de urmaotarele beri: Orion , Kirin si Sapporo . Dintre acestea, preferata japonezilor este Kirin. Daca vei cere cea mai buna bere japoneza toti, fara exceptie, iti vor recomanda Kirin, pentru ca nu au cum sa dea gres.
[ad]
KIRIN ICHIBAN este o bere blonda de tip lager, amaruie, asemanandu-se foarte mult cu berile germane. Recomand aceasta bere la un meniu de sushi cu wasabi, dupa ce in prealabil ati savurat si un sake cald ca sa aveti pofta de mancare. (in foto alaturata, in dreapta paharului de bere apare si recipientul alb proaspat golit de sake cald)

KIRIN se dovedeste a fi o bere care poate fi consumata cu orice ocazie. Se recomanda in prealabil racirea ei la 2-4 grade celsius. Pentru a savura pe deplin un KIRIN va recomand sa utilizati un pahar lalea (pocal belgian)

Si ca sa nu spuneti ca va aburesc cu povesti pescaresti mai mai jos aveti si dovada testului de la bancul de probe.

KAMPAI! adica NOROC! 🙂

7 thoughts on “KIRIN ICHIBAN

 1. admin Post author

  este mai slaba pentru ca organismu lor nu poate face fata la mai multa tarie

 2. Florin

  Sake-ul japonez nu poate fi comparat cu tuica, pentru ca nu este produs prin distilare ci prin fermentare la rece. Sake este VIN, asa ca are o tarie specifica vinului, de 16 procente in volum.

  La fel ca vinul alb, se bea foarte rece. Daca ati bea vin alb cald ati avea aceeasi reactie.

  Japonezii au si tarii traditionale, de la cele din Okinawa de 55%, la fel de tari ca cea mai tare horinca, la tariile mai normale de 33% sau chiar de 25%, cum e tuica de Dragasani.

  Exista japonezi care nu tolereaza acloolul, genetic, vorbind, asa ca astia sunt japonezii care de obicei nu beau.

  Ceilalti beau whiskey cu sticla, asa ca veniti vedeti… Sunt multe mituri sui multe sticle de aclool bun pe aici. Recomand Yebisu.

  Am baut un an Kirin Ichiban, am schimbat cu Asahi SuperDry si dupa inca un an am trecut pe Yebisu. Nu ma intorc inapoi.

 3. RomeoS Post author

  Florin, multumesc de lamuriri si de celelalte recoamndari.
  In ceea ce priveste sake-ul, acesta este impropriu denumit VIN.
  Vinurile sunt bauturi obtinute prin fermentarea fructelor. De aici p subcategorie aparte este cidrul, ce este un produs fermentat de fructe ce care pana la 7% volum alcool.
  Bere este considerat orice produs obtinut prin fermentatia cerealelor. Dat fiind ca si orezul este o cereala e clar ca vorbim de o vere de orez. Si ca sa nu se spuna ca vorbesc aiurea, va amintesc de faptul ca in antichitate exista in china o bere din orez denumita Kui. Aceasta bere de orez se mai fabrica inca in Tibet. Se pare ca japonezii au preluat reteta de kui si , dupa stilul specific, au facut si din fabricarea acestei bauturi o arta. Noua bautura imbunatatita nu este alta decat sake-ul.
  Asa ca, sake-ul e mai aproape de bere decat de vin si nu e doar parerea mea.
  Tot impropriu denumit vin este un stil de bere britanica: Barleywine sau vin de cereale. Am scris despre el aici http://www.pauzadebere.info/barleywine-vin-de-cereale_10_2008.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.