Bere de dovleac

Daca tot suntem in febra Holloweenului astazi avem o reteta de bere de dovleac facuta in casa. Pare hilar, insa e destul de populara la americani. Gusturile lor nu se pot compara cu ale romanilor, de aceea daca aveti ocazia sa gustati o asemena bere sa va asteptati la orice reactie. Orice e posibil cand amesteci placinta de dovleac cu berea, dar daca o mai pui si in sticla si o bei?
[ad]
Sa revenim la reteta promisa. Ingredientele so modul de preparare sunt aceleasi ca la berea de apartament. Singura diferenta este, ati ghicit, prezenta dovleacului.

In prealabil se pregateste un dovleac comestibil, pentru placinte, de dimensiuni mai mari.

Se taie un capac in dovleac, se adauga apa fierbinte si restul cerealelor (orz si porumb) si se lasa pana ce continutul se raceste, pentru a prelua si din aroma dovleacului.

Continutul racit si aromat, ce are in componenta pe langa cereale semintele si fibrele dovleacului sunt mutate in vasul in care va fierbe berea.

Procedeul de fabricare continua cum am amintit in cazul retetei de bere de apartament. Se adauga la timpul cuvenit maltul si hameiul, apoi se strecoara continutul, se raceste mustul rezultat si se adauga zaharul.

Din acest moment exista 2 moduri de a continua prepararea berii. Cel mai simplu este ca mustul racit si indulcit sa fie pus recipientul de fermentat la temperatura optima la care se adauga ulterior drojdia, urmand ca apoi continutul sa fie lasat la intuneric la fermentat.

Cel de-al doua mod, va folosi ca vas de fermentare un alt dovleac, mai mic, dand o aroma mai puternica de dovleac placintar  locorii. In amblele cazuri fermentarea dureaza 7-10 zile.

Dupa fermentare, indiferent daca a fost in vas sau in dovleac, berea este mutata intr-un alt vas, prin sifonare, unde se lasa la limpezire inca o saptamana deoarece acest tip de bere este foarte dens.

Dupa limpezire, se trece berea in sticle tot prin sifonare. Se adauga, dupa dorinta, putin zahar pentru o mai puternica carbonatie, iar dupa 3-4 saptamani este numai buna de baut. (pentru americani)

Produsul final este o bere de tip ale foarte dulceaga. Si ca sa va conving cat de mult le place americanilor aceasta bere vreau sa stiti ca au si un festival al beri de dovleac: Elysian Pumpkin Beer Festival .

In restul anului se comercioalizeaza mai multe marci din acest tip de bere. Iata cateva:

Happy Halloween!

sursa How To Brew Beer In A Pumpkin I & II

2 thoughts on “Bere de dovleac

Leave a Reply

Your email address will not be published.