Bere de dafin

Daca tot s-a intors canicula si v-ati plicisit de berea de ghimbir si cea de apartament inca fermenteaza pentru racorire va propun inca o bere fara alcool: berea de dafin. Reteta este pentru 10 litri de licoare.

Ingrediente:
– 100g frunze uscate de dafin sau scoarta de dafin pisate (scoarta se gaseste pe la magazinele de naturiste)
– 50g hamei
– 1kg zahar brun
– un sfert de cub drojdie de bere.
[ad]
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa in care s-a adaugat dafinul (scoarta sau frunzele uscate). Cand incepe sa fiarba apa se da la foc potrivit pentru a fierbe constanta o ora. Se adauga hameiul.

Dupa o ora se opreste firberea si se lasa la racit. NU este obligatorie racire imediata. Pentru a grabi totusi racirea se amesteca fiertura.

Se adauga zaharul brun si se mesteca pana la dizolvarea acestuia. Zaharul brun va da culoare, dar si un gust de caramel berii, alaturi de aroma de dafin si taria hameiului.

Cand zaharul s-a dizolvat si mustul de bere are temperatura cam de 20 grade C (fiertura este calaie) se strecoara lichidul.

Apoi, se adauga drojdia de bere. Se amesteca bine si se pune in sticle (de preferinta de plastic de 2 litri)

Sticlele, inchise bine se lasa la racoare sa fermenteze o zi-doua. Cand observati ca sticlele sunt tari di cauza presiunii din interior, puteti sa puneti pe rand cate o sticla la rece pentru consum.

Atentie!
Cand desfaceti berea, daca a fermentat prea mult puteti avea experienta unui spumant foarte agitat. De aceea recomand deschiderea treptata a dopului, lasand sa iasa cate putin dioxidul de carbon in excess. Nu va faceti probleme, bautura nu-si va pierde carbonatia.

2 thoughts on “Bere de dafin

  1. dafinu este cam otravitor in cantitate mare

    A se vedea de asemenea wikipedia la dafin…

  2. Zed

    wikipedia nu e cea mai buna sursa de informare.

    si daca ai invata engleza cum trebuie ai observa ca acolo scrie ca dafinul nu e otravitor, dar plante inrudite cu el, care au forma similara a frunzelor sunt otravitoare

    dafinul din comert e ok pentru consum si sunt convins ca gazda acestui blog nu a crapat sau a avut vreun efect advers de la dafinul din bautura de mai sus

Leave a Reply

Your email address will not be published.