Ben Vinken – sommelierul de bere

Ben Vinken a lucrat ani de zile in managementul mai multor fabrici de bere, apoi a fost redactor-sef la publicarea lucrarilor lui Michael Jackson si acum organizeaza degustari de bere. Mai nou realizeaza si o emisiune tv la un post tv belgian: Pasiune pentru bere.

Acesta este scurta prezentare a celui mai cunoscut sommelier de bere din lume. De ce face asta? Pentru ca are de indeplinit o misiune si anume de a convinge lumea, ca berea este cel putin la fel de speciala ca vinul.

In Romania, unde se consuma doar cateva feluri de bere este ciudata aceasta indeletnicire, insa in Belgia unde exista o adevarata cultura a berii, ceea ce face Ben nu mai este doar un hobby, ci si o afacere.


Ben Vinken alaturi de Michael Jackson

foto: Ben Vinken alaturi de Michael Jackson

Chiar si in Belgia, berea a fost privita mult timp ca o bautura care sa-ti potoleasca setea, insa in ultimul timp oamenii au inceput sa aprecieze si aromele berii si asocierea acesteia cu diferite feluri de mancare. Din aceasta cauza Ben Vinken nu lauda o anume bere, ca este cea mai buna, ci recomanda cea mai buna bere care o asociem la un moment dat mancarii din farfurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.