Monthly Archives: January 2010

Jenlain Blonde

Pe vremuri, cu ocazia unei scurte vizite in Hexagonul lui Sarko, fiind in cautarea a ceva interesant pe la supermarche, observ la raionul cu bere specia Jenlain din familia berii de garda, de tip ale. Era scumpa acolo, ceva peste 2 euro, deci am zis ca dupa indicele pret, trebuia sa fie ceva rasarit. Ulterior am regasit-o in varianta 75 cl si pe la un supermaket de la noi (la un pret astronomic, dar inca nu galactic) tocmai in ideea de a discuta odata si odata despre ea. Aici am gasit doar varianta blonda, existand si un sortiment ambre, ceva mai tare. Din punctul de vedere al productiei, domnii de la Duyck Jenlain nu cred ca au de ce sa se planga: au o gramada de sortimente (de Craciun, de Primavara, Fraiche, etc.) si mi-ar parea rau sa aud ca ar putea fi atinsi de criza. Oricum, este singura biere de garde pe care am gustat-o… ever. E imbuteliata serios la diverse volume, inclusiv la doza, are o eticheta sobra cu numele sortimentului si cu emblema producatorului.
Continue reading

Bere Piraat

Legendele spun ca aceasta bere era preferata de pirati. De ce? Fiind o bere vie si tare, cca 10,5% volum alcool la imbuteliere, rezista pana la 5 ani, in conditii normale de depozitare. Ganditi-va ca apoi mai are loc o fermentare.
Berea Piraat este o bere chihlimbarie de fermentatie inalta (ale) si dupa cum ati ghicit este belgiana. Este o bere aspra, din cauza alcoolului, dar si a maltului folosit. Are un gust putin fructat cu o senzatie dulceaga dupa inghitire. Continue reading