Daily Archives: 01/10/2009

Paharul de bere trebuie sa fie curat

murdarDe ce trebuie sa fie paharul de bere curat? Chiar conteaza?

Ei bine sa incepem cu opusul. Ai avut nefericita ocazie sa bei berea dintr-un pahar pe peretii caruia puteai sa observi spuma uscata de la berea de mai devreme? Paharul pentru bere dupa ce a fost spalat si uscat  nu a fost sters de sarurile depuse si mai tarziu cand turnai berea era putin albicios?

A mai avut acelasi gust berea ta? Sigur NU!

De ce? Pentru ca pelicula de depuneri de pe peretii paharului dau voie CO2-ului sa se risipeasca cat mai uniform in bere. Bulele vor ramane mai mult timp pe peretii paharului, restu berii “trezindu-se” prea repede, iar spuma se va dizolva rapid.

Exista 3 cauze foarte intalnite pentru murdarirea paharelor:

  • Amprentele. Este mai comod prinderea unui pahar cu mana in interior , insa nu si recomandat, deoarece grasimea de pe varful degetelor se va prelinge in pahar.
  • Cocktailuri cu lapte sau pinacolada sau chiar laptele simplu. Densitatea diferita, continutul mare de grasimi al abauturilor amintite, vor face mai dificila spalarea paharelor
  • Nespalarea paharului de bere. Nu lasa prea mult paharul de bere sa se usuce cu restul de bere in el. Nici daca ai baut bere si observi ca incepe sa se usuce.

Fie ca vorbim de halba, pint, pocal sau un simplu pahar acestea trebuie sa fie bine curatate. Cum? Se spala cu apa cu detergent, apoi se limpezesc in apa curata. Daca¬† nu serviti berea din ele cat inca sunt “lacrimande” paharele dupa clatire, este recomandat ca dupa uscare sa le stergeti in interior cu un stergar curat.

Cel mai important este sa pastrati paharul de bere doar pentru bere. Noroc!

sursa foto