Monthly Archives: May 2009

Vand 15 Halbe Bavareze

Am un amic care scoate la vanzare din colectia personala 15 halbe bavareze de ceramica in stare foarte buna. Le vinde pe toate cu 150 lei.

Dat fiind ca in anticariate cea mai ieftina de acest tip costa 30 lei, iar in hypermarket o halba de sticla simpla este 7-8 lei cred ca pretul de 10 lei/bucata este mai mult decat generos.

Livrarea in tara se face prin Posta Romana sau prin curier, cumparatorul soportand cheltuielile. Pentru cei din Bucuresti predarea se face personal.

Pentru Relatii suplimentare in zona de comentarii a acestei postari, in pagina de Contact sau le telefon 0723.700.054

Ma repet: pretul de 10 lei/bucata este daca le achizitionati pe toate 15 odata (150 lei tot stocul)

Dubbel

Dubbel este un stil de bere belgiana de fermantatie inalta (ale).  In 1856 calugarii trappisiti de la Abatia Westmalle au fabricat o bere de culoare rosiatic-maronie intunecat, cu gust dulceag si arome de ierburi si fructe, cu o concentratie ridicata de alcool si cu o cantitate dubla de malt pe care au numit-o dubbel.

De mentionat este faptul ca in 1836 aceiasi calugari a fabricat o bere alba, cu gust asemanator, insa cu o concentratie mai mica de alcool.  Avand aceasta experienta, calugarii trappisti de la Westmalle au imbunatatit formula berii, ajungand in 1936 la o concentratie de alcool de 7%  din volum aplicand o a doua fermentare in sticla.

Continue reading