Monthly Archives: March 2009

BEREA. GHID COMPLET: istorie, prelucrare, degustare, varietati din toata lumea

Incepand cu aceasta postare, prin bancul de probe vor trece toate lucrurile cu bere, despre bere si pentru bere. Voi incepe cu o carte care o recomand fara retineri: BEREA. GHID COMPLET: istorie, prelucrare, degustare, varietati din toata lumea

Cartea este o traducere din limba italiana, realizata de Cristian Cercel si publicata la editura Editura ART.

La inceputul cartii ne este prezentata o scurta istorie a berii , iar apoi se trece in revista diferite procese de fabricare, cat si ingredientele folosite. Restul cartii este rezervat celor mai cunoscute beri din lume.
[ad] Continue reading

Supa poloneza de bere

Va e foame? Nu aveti pofta de o supa. Ce-ati zice de o supa de bere? Ca sa n-o mai lungesc si sa va fac pofta cu adevarat voi incepe sa va prezint inca o reteta delicioasa de mancare cu bere.

Supa poloneza de bere, in poloneza Zupa Piwna sau Polewka Piwna, se prepara in maxim 20 de minute. Aceasta poate fi servita atat calda, in zilele friguroase cat si rece pentru a va racori in zilele toride de vara. Reteta este pentru 4-6 portii.

Ingrediente:
– 2 litrii bere blonda
– 200 ml smantana (o cutie)
– 4 oua
– 2 linguri de zahar
– un varf de lingura de scortisoara
crutoane pentru garnisire
cascaval (optional)
[ad] Continue reading

Happy St. Patrick’s Day 2009!

In fiecare an pe 17 martie irlandezii sarbatoresc ziua ziua Sfantului Patrick.
Aceasta sarbatoare este prilej de festivitati de la care nu poate lipsi cea mai cunoscuta bere irlandeza: Guinness. La aceste petreceri stropite din plin cu Guinness toti iubitorii acestei beri sarbatoresc alaturi de irlandezi. Astfel, ziua Sfantului Patrick a devenit un fel Craciun al barbatului:
Continue reading