Daily Archives: 22/08/2008

GAMBRINUS – protectorul berarilor si regele berii

Gambrinus este un rege legendar din Flandra secolului al XIV-lea si este considerat protectorul berii si al berarilor. Istoricii considera ca acest personaj legendar este aceeasi persoana cu Ioan cel Neinfricat , considerat ca fiind inventatorul berii cu hamei. El este sarbatorit in Europa si America de Nord pe data de 11 Aprilie. Continue reading

Ben Vinken – sommelierul de bere

Ben Vinken a lucrat ani de zile in managementul mai multor fabrici de bere, apoi a fost redactor-sef la publicarea lucrarilor lui Michael Jackson si acum organizeaza degustari de bere. Mai nou realizeaza si o emisiune tv la un post tv belgian: Pasiune pentru bere.

Acesta este scurta prezentare a celui mai cunoscut sommelier de bere din lume. De ce face asta? Pentru ca are de indeplinit o misiune si anume de a convinge lumea, ca berea este cel putin la fel de speciala ca vinul.

In Romania, unde se consuma doar cateva feluri de bere este ciudata aceasta indeletnicire, insa in Belgia unde exista o adevarata cultura a berii, ceea ce face Ben nu mai este doar un hobby, ci si o afacere.

Continue reading