Daily Archives: 08/08/2008

Berea fara alcool contine alcool

Stiati ca Berea fara alcool contine alcool intre 0,5 si 1,2% ?

In procesul de fabricare, este impiedicata fermentarea, insa acidularea este data de drojdia de bere, care inevitabil tot fermenteaza, insa nu atat de mult cat sa creasca semnificativ cantitatea de alcool din bautura. Soferi, sa nu va faceti probleme. Puteti bea linistiti aceasta bere pentru ca alcoolemia acesteia este insesizabila (unde mai pui ca otetul are 9% alcool).

Bere de casa fara alcool de Bucovina

Dat fiind ca Bucovina a fost sub austrieci ceva vreme, localnicii le-au imprumutat nu numai din obiceiurile gastronomice, ci si din cele bahice. Asa ca oamenii au invatat nu numai sa iubesca berea ci si sa o prepare.

Si pentru ca in zona oamenii sunt credinciosi si tin si posturile, pentru a nu renunta la bere si in perioadele amintite si-au facut si o bere fara alcool. Imi aduc aminte cu placere de aceasta bere ca fiind parte din copilarie. La diferite pentrceri in familie, la tara, la bunici sau periodic acasa, pentru ca nu erau toate “racoritoarele” de astazi (coca coli si fante), pentru noi copiii era facuta bere de casa fara alcool.

De ce va spun toate astea? Pentru ca in continuarea acestei postari voi pune o reteta de bere de casa fara alcool la cererea mai multor amici din sud, carora le-am adus in studentie de acasa bere cu si fara alcool. O bere de casa fara alcool era buna a 2-a zi pentru after party recovery. Continue reading