Consumul a 8 litri de bere pe zi previne aparitia cancerului de prostata

Nu este o gluma, ci concluzia la care a ajuns certatoarea americana Emily Ho de la Universitatea de Stat din Oregon (remarcati ca o femeie ne spune sa bem bere)

Hameiul contine xanthohumol , substanta ce previne aparitia cancerului la prostata. In urma cercetarilor s-a stabilit ca doza optima de xanthohumol ce trebuie asimilata intr-o zi se gaseste in 17 pinturi de bere ( 8,04 litri)

Acum aveti inca un motiv in plus sa va faceti berea in casa!

Aveti aici studiul si alte articole legate de acest subiect aici si aici


9 thoughts on “Consumul a 8 litri de bere pe zi previne aparitia cancerului de prostata

 1. Pronostic

  Ala care bea 8 litrii de ber pe zi nu pateste nimica la prostata. In schimb as putea pune pariu ca-si prapadeste ficatul.

 2. Cristina

  Foarte interesant, numai ca titlul tau este incomplet. Ar trebui sa sune mai degraba asa “Consumul a 8 litri de bere pe zi previne aparitia cancerului de prostata dar creste extrem de mult riscul de ciroza si pancreatita” Si daca crezi ca nu poti trai fara prostata, incearca sa traiesti fara ficat sau fara pancreas. Nu ti se pare mult 8 litri de bere pe zi? Hai sa facem un mic calcul… 1/2 de pint de bere contine 1 unitate de alcool (8g), 17 pints inseamna 34 de unitati de alcool pe zi (272g). La un consum de 20 de unitati de alcool pe zi barbatii s-ar incadra in grupul de risc inalt de a dezvolta ciroza alcoolica (cam 20%)
  Asa ca domnilor, nu va sfatuiesc sa va repeziti sa dati 8 litri de bere pe gat in fiecare zi. Oricum stati linistiti, sunt sigura ca cercetatorii americani impreuna cu doamna Emily Ho vor gasi o cale sa extraga acest xanthohumol din hamei sau poate vor gasi o noua intrebuintare in gastronomie a hameiului care sa nu includa fermentatia alcoolica;dar cel mai probabil il veti gasi in farmacii la raionul de suplimente nutritive.

 3. Alexandra

  Salut,
  Am o mica rugaminte, daca vreti sa raspundeti la un mic chestionar despre profilul identitar al blogerilor
  http://89.44.156.94/
  E pentru lucrarea de licenta. Puteti sa il dati si mai departe.
  Merci mult si sa fiti iubiti!

 4. Ovidiu

  500 ml de bere in fiecare zi inseamna alcoolism… cu siguranta in timp duce la hepatita toxic-alcoolica

 5. Pingback: BERE la BLOG » Blog Archive » Consumul a 8 litri de bere pe zi … | CONSULTANTA, BIBLIOGRAFIE & REDACTARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.